donderdag 12 maart 2009

In de mist


C.K. Prahalad luidde vandaag de openingsbel op de Amsterdamse beurs. De management guru nummer 1 van de wereld, uit India.

Toch wel bijzonder om zo'n grootse man te interviewen . Jammer van de verspreking die ik maakte. Strageties, kwam eruit. Knap hoor, Goes.

We gaan naar een new world order, qua economie. Prahalad weet alleen nog niet hoe precies. Het is alsof je in de mist je weg probeert te vinden. Wie de weg het eerste vindt, dat is de vraag.

maandag 2 maart 2009

Vet uit Duitsland


Ik denk niet dat ik veel verschil van de meeste andere mensen in mijn plezier om nieuwe muziek te proeven. Zoeken zoeken zoeken, soms vind je er eentje waar je heel blij van wordt, en soms krijg je er eentje gratis. Van Andreas kreeg ik deze: Peter Fox. Schijnt het helemaal te zijn, in Duitsland, en ik vind het wel vet.

En eerder had ik deze gespot: Paper Planes van Mia.Toen ik zaterdagmiddag naar Slumdog Millionaire ging bleek het een track uit die film te zijn. Op zich geen fijn gegeven, All I wanna do is take your (ketching) money. Maar als je de film ziet, begrijp je het beter.

zondag 1 maart 2009

Monk




Eens in de zoveel tijd heb je zo'n serie waar je helemaal in op kunt gaan. Op dit moment is het Monk, de smetvrezende detective met zijn assistente Natalie en Captain Stottlemeijer en Lieutenant Disher. We hebben Monk gekregen van Bob de MacDoctor en oeioei, het is verslavend.


Monk houdt niet van handen schudden (bacterien), bewaart zijn overhemden in plastic, zet alles recht wat een beetje scheef is en drinkt alleen Sierra water - als er geen Sierra is sterft hij liever van de dorst. Als hij iets heeft aangeraakt roept hij Natalie om een 'wipe', een vochtig doekje. Wipe, wipe! Hij is nogal dwangmatig, op zijn zachtst gezegd, en als hij zich daarvoor moet verantwoorden zegt hij standaard: "Here's the thing", waarna hij uitlegt wat het ding is. Daarmee maakt hij iets onbegrijpelijks en vreemds opeens zogenaamd acceptabel.

Vanaf nu, als ik iets raars heb, en dat komt nog wel eens voor, dan leid ik dat in met: "Here's the thing." En dat niemand dan meer vraagt hoezo en waarom.